RSS

2013. április 8.

7. nap


Kibújt pár paprika.



2 megjegyzés:

  1. Hali!
    Nálam a habanero jött gyorsabban, a 7-ik napon bújt ki a jalapeno pedig 9 nap után. Sajnos a nap nagyon nem akar előbújni, ezért aggódom kicsit. Nekem nincs ilyen armatúrám amivel világíthatok nekik. Szerinted nagyon megsínylik ezt a palánták? Egyébként elég jól éri a fény az ablakokat ha süt a nap, remélem nem lesz baj.

    VálaszTörlés
  2. ezek már régi magok, ezért jönnek nehezen. Örülök, hogy egyáltalán kikeltek. 2-3 évesek.

    Neonom jelenleg nincs. Kiégett, a napokban fogok venni. Most egy spirál izzó megy felettük. Az is megteszi, bár egyáltalán nem olyan hatékony mint a neon. Meg elsődleges célként szoba világítás, csak pont közel tudom, tenni hozzájuk a paprikákat.

    A napfény a legjobb. A neonnal csak tuningolni tudod őket. Ha elég napfény éri őket, napi 6 óra minimum, akkor nem kell neon. Az én ablakom északi, szóval 0 napfény...

    Ha komolyan gondolod a paprikázást, meg sokat ültetsz akkor érdemes beruházni egy armatúrára. Sufnituningal (neon, gyújtó, kábel, kapcsoló, vmi doboz szerűség amibe bele rakod, haverom egy műanyag fiókba tette bele. :) ) nagyon maximum 5ezer HUF-ból kijön. Ez főleg télen hasznos, meg ha korán ültetsz én a januárra esküszöm, akkor neon alatt nagyon szépek lesznek kiültetésig. Ez idén elmaradt.

    A paprikákon, úgyis látod, hogy bajuk van. Szerintem elég a nap nekik.

    VálaszTörlés